Over Ons

Zie ook de reflectie over ons in de blog

Wie wij zijn

Management of Change is een erkend opleidingsinstituut, gespecialiseerd in doel- en resultaatgericht verbeteren, veranderen en innoveren.

Wat wij leveren

Wij leveren maatwerktrajecten voor organisaties, maar ook in de ‘vaste’ modules voor individuele deelnemers. Daarbij staat ingebed leren en direct toepassen in de eigen werksituatie centraal. Oftewel: l’earning.

Onze maatwerkklanten hebben een concrete verander-, ontwikkel- of opleidingsvraag dan wel juist hulp nodig bij de diagnose. Met hen stellen we een samenhangend leer- en ontwikkeltraject samen, afgestemd op de organisatiepraktijk van onze klanten.

Onze individuele deelnemers komen uit alle hoeken. Zij zijn bijvoorbeeld professional, vakspecialist of zzp-er en willen zich doel-, praktijk- en resultaatgericht blijven ontwikkelen en werken aan verbeteren, veranderen en innoveren. Voor hen hebben wij verschillende effectieve opleidingen, trainingen, workshops en coaching.

Een bijzondere organisatie

Management of Change (MoC) is ontstaan vanuit de Community of Change, waar gepassioneerde professionals uit het brede vakgebied van veranderen elkaar ontmoeten, leer- en ontwikkelmethoden delen, en van en met elkaar leren.

Om het meest hoogwaardige aanbod uit de markt ook voor opdrachtgevers bij elkaar te brengen en in opleidingstrajecten aan te kunnen bieden, heeft Management of Change gekozen voor de coöperatievorm. In deze ondernemingsvorm werken topprofessionals van de community in zelfstandigheid geïntegreerd samen voor uiteenlopende opdrachtgevers: bedrijven, publieke organisaties, zzp’ers en particulieren. Daarnaast werken we voor en met hogescholen en leveren content (zoals MBA-modules) voor Masteropleidingen.

Voor opdrachtgevers en deelnemers heeft de coöperatie als belangrijk voordeel dat we altijd de beste vakspecialisten van dat moment geïntegreerd kunnen inzetten, en niet ‘de docent die toevallig beschikbaar is’.

Bewezen kwaliteit

Management of Change is CRKBO-erkend en lid van NRTO. Continu werken we aan het verbeteren van onze kwaliteit. Docenten, materialen, modules, trajecten en opleidingen van Management of Change worden uitgetest op en door de eigen specialisten in de community, onder meer tijdens speciale ‘Veranderweekenden’. Onze opdrachtgevers en deelnemers zijn dus geen proefkonijn.

Ons verhaal

De community vindt haar oorsprong binnen CMG (later opgegaan in Logica en vervolgens in CGI) en bestaat in 2015 al meer dan 12 jaar. Tot 2007 waren vele er vele afzonderlijke activiteiten.

In 2007 rees het plan om de krachten in de Community te bundelen. Dit werd zichtbaar in allerlei gedeelde activiteiten: van het ontwikkelen van best practices en bijbehorende instrumenten tot aan vele evenementen waarin kennis, ervaring en interesse gedeeld werd. Dit werd vastgelegd in een Wiki die nu vele duizenden artikelen omvat.

In de loop van 2009 begon de community aan haar “next level”, te weten opleidingen. Deze opleidingen werden tegen de achtergrond van bewezen theorie en toepassing omgezet in opleidingen, die na een eerste comnunity editie gedeeld worden met kennispartners en klanten, waaronder gerenommeerde Business Schools.

In de loop van 2010 werden onze opleidingen ook ondersteund door verschillende elektronische leeromgevingen. In najaar 2011 werd gestart met een volwassen elektronische leeromgeving die volwaardig hybride leren (online/face2face) hielp mogelijk te maken. Momenteel is er geen enkele opleiding van ons die alleen in de klas plaats vindt.

De community groeide tot meer dan 1250 leden, waarvan een groeiend deel niet meer behoorde tot CGI.  In 2013 is mede daarom de Community of Practice verzelfstandigd. Indachtig het karakter van een community is de coöperatie als rechtsvorm gekozen.

Print Friendly, PDF & Email